perjantai 1. lokakuuta 2010

"Luovat johtajat kehittävät organisaatiota"

Rohkea ja hallittu hyppy luovuuteen -luentosarjan 24.9.–20.10. kolmas luento "Luovat johtajat kehittävät organisaatioita" järjestetään Lappeenrannan teknillisen yliopiston Skinnarila-salissa 6.10. klo 18.

OIKEA AJOITUS:
ke 6.10.2010 klo 18 Luovat johtajatkehittävät organisaatioita
Erikoistutkija Tuija Oikarinen
Professori Marko Torkkeli
Johtaja Mikko Ojapelto

Luentoillassa on kaksi alustusta, joista ensimmäisen lähestymistapa innovatiivisuuteen ja luovuuteen pohjaa kysymykseen, miten nähdä totutut ilmiöt uudessa valossa; jos asioita halutaan tehdä uudella tavalla, ne on myös nähtävä ja ymmärrettävä eri tavalla kuin ennen. Esityksessään erikoistutkija Tuija Oikarinen vastaa kysymyksiin: Kuinka ottaa etäisyyttä totutuista työtavoista? Miten auttaa hahmottamaan työtä eri näkökulmista? Miten asiakkaat voisivat olla mukana palvelujen ja toiminnan kehittämisessä? Oikarisen alustuksen taustakysymyksenä on ikuinen pohdinta, mahtuvatko luovuus ja innovaatiot tehokkuusorientoituneeseen organisaatioon.

Illan toisessa alustuksessa professori Marko Torkkelin aiheena on avoin innovaatio ja sen kytkennät luovuuteen. Torkkeli toimii teknologia- ja liiketoimintainnovaatiot professorina Lappeenrannan teknillisen yliopiston Kouvolan tutkimusyksikössä. Hän opettaa strategista johtamista ja teknologiayrityksen kehittämistä koskevia kursseja. Torkkeli on tutkimustoiminnassaan keskittynyt teknologian johtamiseen ja päätöksenteon tukisysteemeihin.

Kahden alustuksen jälkeen kommenttipuheenvuoron esittää johtaja Mikko Ojapelto, joka on valmistunut Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta vuonna 1989 ja toimii tällä hetkellä Lappeenranta Innovation Oy:n kasvupalveluista vastaavana johtajana.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa!


Luentosarjasta vastaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston Etelä-Karjala-instituutti.

Lisätietoja luentosarjasta ja koko sarjan ohjelma: Rohkea ja hallittu hyppy luovuuteen

Ei kommentteja: