sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Giselle-baletti Lappeenrannassa 30.10. klo 18

Pietarilaisen Russian Ballet -teatterin Giselle-baletti esitetään Lappeenranta-salissa lauantaina 30.10.2010 klo 18.00.

Lippuja voi ostaa
 • Suomi-Venäjä-seuran toimistosta, Valtakatu 23, LPR, p. (05) 451 2014, avoinna ma-pe klo 9-14
 • Lappeenrannan Venäjä-klubin Maria Ivanovaltalta, p. 040 759 7918 (venäjäksi)
 Lisätietoja: Jarmo Eskelinen, p. 0400324495, jarmo.eskelinen(ät)futurist.fi.

  Giselle-baletti on legendaarinen kertomus rakastuneesta nuoresta neidosta, jonka kohtalona on kuolla ennen omia häitään.

  Talonpoikaisperheen nuori tytär Giselle (roolissa Natalia Potekhina) on pohjattoman rakastunut kotikyläänsä muuttaneeseen kreivi Albertiin (Alexandr Voytin). Albert esiintyy tavallisena kylän asukkaana salaten aatelistaustansa. Kylällä asuva puutarhuri Hans (Sergey Laletin) on myös rakastunut Giselleen. Puutarhurin onnistuu paljastaa kilpakosijansa Albertin epärehellinen elämäntapa ja kertoa se tytölle. Gisellen maailma särkyy, hänen kokemansa järkytys ja suru on niin suuri että hän sairastuu ja lopulta kuolee.

  Gisellen hautaamisen jälkeen kylällä alkaa tapahtua kummia. Eräänä yönä puutarhuri menee tytön haudalle. Vaaleat, naishahmoiset aaveet saartavat hänet aloittaen pelottavan tanssin. Karmea tanssi päättyy vasta, kun Hans on kuollut pelosta.

  Hetken päästä myös Albert ilmestyy hautausmaalle ja kohtaa aaveet. Gisellen haamu tulee rakastetun avuksi, karkottaa aavetanssijattaret pois tästä maailmasta ja pelastaa Albertin kuolemalta. Aamun valjettua myös Gisellen haamu on poissa. Albert tulee muistamaan Gisellen haudantakaisen rakkaudenosoituksen loppuikänsä.

  Russian Balletin kotinäyttämöitä ovat Pietarissa Eremitaasin teatteri ja Palatsiteatteri. Tänä vuonna ulkomaan vierailut ovat kohdistuneet Suomen lisäksi Chileen, Qatariin, Hollantiin, Belgiaan ja Viroon.

  Ei kommentteja: