maanantai 11. lokakuuta 2010

"Luovat insinöörit luovat teknologiaa"

Rohkea ja hallittu hyppy luovuuteen -luentosarjan 24.9.–20.10. neljäs luento "Luovat insinöörit luovat teknologiaa" järjestetään Lappeenrannan teknillisen yliopiston Skinnarila-salissa 13.10. klo 18.

VARMA OHJAAMINEN:
ke 13.10.2010 klo 18 Luovat insinöörit luovat teknologiaa
professori Juha Varis
pienyrittäjä Jarmo Alamäki


Luennoimassa ovat professori Juha Varis aiheella "Alussa on idea, lopussa menestystuote – mutta aikaa välissä voi kulua kymmenenkin vuotta" sekä pienyrittäjä Jarmo Alamäki aiheella "Kokemuksia innovaatio- ja kehitysprosesseista, innovaatio-käsitteen laaja-alaisuus – niin hyvässä kuin pahassa".

Professori Juha Variksen alustus käsittelee asioita, jotka liittyvät keksintöjen syntyyn ja ideoiden jalostukseen valmiiksi tuotteiksi. Alustus lähtee liikkeelle käytännöllisestä tarpeesta, joka ryöpsäyttää pöydälle joukon ideoita, alkaa sirkulaatio, missä yksi asia johtaa toiseen. Pyöritään ympyrää, yliviivataan kehnoja ajatuksia ja tehdään sillä hetkellä hyviltä tuntuvia valintoja. Asioille haetaan ja löydetään rinnastuksia, alkaa hahmottua laite, jota parannellaan, ja saattaa syntyä keksintö, yleensä vähintäänkin laite tai vekotin, josta useimmiten voidaan oikeutetusti käyttää nimitystä prototyyppi. Aktiivisen kehitystyön seurauksena syntyy aikaa myöten tuote ja sen myötä liiketoimintaa. Professori Varis toteaakin, että alussa on idea – lopussa menestystuote, mutta aikaa voi kulua kymmenenkin vuotta, eli pitkämielisyyttä tarvitaan. Esitelmä on käytännönläheinen ja sisältää oikeita teollisuusesimerkkejä.

Illan toisessa alustuksessa kehitystyötä tekevä pienyrittäjä Jarmo Alamäki käsittelee innovaatio- ja kehitysprosesseja laajan omakohtaisen kokemuksensa kautta. Tutkimuksen ja kehittämisen sekä kaupallistamisen rajapinnalla toimimista valotetaan käytännön esimerkein. Näin tulee havainnollistettua innovaatio-käsitteen laaja-alaisuus – niin hyvässä kuin pahassa. Kehittämisen ja kehittämisen rahoituksen ongelmakenttää tarkastellaan pienyrittäjän näkökulmasta.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa!


Luentosarjasta vastaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston Etelä-Karjala-instituutti.

Lisätietoja luentosarjasta ja koko sarjan ohjelma: Rohkea ja hallittu hyppy luovuuteen

Ei kommentteja: