lauantai 5. marraskuuta 2011

Keskustelua Etelä-Karjalan identiteeteistä

Hovin hengen luento- ja keskusteluilta
maanantaina 7.11. klo 18 Skinnarilan Hovissa (Skinnarilankatu 36)

Hovin hengen luento- ja keskusteluiltamassa maanantaina 7.11. klo 18 puhutaan Etelä-Karjalan identiteeteistä. Keskustelua alustavat Lappeenrannan teknillisen yliopiston Etelä-Karjala-instituutin tutkija Mikko Kohvakka ja vapaa toimittaja Pekka Rautio. He ovat olleet kirjoittamassa Etelä-Karjala-instituutin raporttisarjassa lokakuussa ilmestynyttä julkaisua Jaetun maakunnan identiteetti – Näkökulmia eteläkarjalaiseen identiteettikeskusteluun.
Kohvakan ja Raution alustuksissa selvitetään, mitä julkaisun kirjoittajat ovat identiteetti-käsitteellä tarkoittaneet ja käydään lyhyesti läpi raporttijulkaisun keskeisimmät tulokset. Etelä-Karjalassa vallitsevia identiteettejä lähestytään illan aikana niin printtimedian, Etelä-Karjalan kaupunkien kuin maakunnassa vaikuttavan yliopiston näkökulmasta käsin.

Lähestymistapa aiheeseen on historiaa ja maantiedettä yhdistävä, mutta alustusten lopussa Kohvakka ja Rautio suuntaavat katseensa tulevaan, ja pohtivat miltä maakunnan omakuva saattaa näyttää kymmenen vuoden kuluttua. Samalla he nostavat esiin lisäselvitystä kaipaavia teemoja, jotka liittyvät olennaisena osana Etelä-Karjalassa vaikuttaviin moninaisiin identiteetteihin.

Tilaisuus alkaa pienellä iltapalalla ja saksofonimusiikilla. Saksofonia soittaa Lauri Pyrhönen. Illan järjestää Etelä-Karjala-instituutti ja iltaa emännöi suunnittelija Tanja Karppinen.

Hovin Henki on luento- ja keskustelusarja, jossa käsitellään aiheita elämän eri alueilta. Sarjan tilaisuudet ovat aina maksuttomia ja kaikille kiinnostuneille avoimia. Sarja jatkuu 12.12. klo 18 aiheella ”Joulupöytä kautta aikojen”.

Iltojen järjestäjinä toimivat syksyllä 2011 Etelä-Karjala-instituutti/LUT ja Seurakuntien yliopistotoiminta.

TERVETULOA!

Lisätietoja:
Etelä-Karjala-instituutti/Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Tanja Karppinen, tanja.karppinen@lut.fi, 0400 811 233, www.lut.fi/eki

Seurakuntien yliopistotoiminta, Sakari Kiiskinen, sakari.kiiskinen@evl.fi, 040 590 6013, www.evl.fi/srk/lappeenranta/oppilaitostoiminta

Ei kommentteja: