tiistai 26. huhtikuuta 2011

Hovin hengessä 2.5. keskustelunaiheena Venäjän matkailu

Hovin Hengen luento- ja keskusteluilta
maanantaina 2.5. klo 18 Skinnarilan Hovissa (Skinnarilankatu 36)

Hovin hengessä maanantaina 2.5. klo 18 puhutaan Venäjästä. Keskustelua alustamassa on Tapio Suonio, joka on matkaillut Venäjällä paljon, ja Suonion alustuksessa paneudutaankin matkaamiseen Venäjällä. Minkälaisia tilanteita, elämyksiä ja ilmiöitä Venäjän matkaaja kohtaa reissuillaan?

Rajaviranomaisten menettely saa aikaan heti alkuunsa useimmiten myönteisen, mutta joskus myös arvostelua herättävän tunnelman. Missä majoitutaan; onko majoituspaikka entinen suuri neuvostoaikainen kompleksi vai uuden Venäjän yksityinen hotelli. Niissäkin huomaa eron, jonka markkinatalous on saanut aikaan.

Venäjällä on suuret alueelliset erot niin infrastruktuurissa, ihmisten asumisessa ja toimeentulossa, maanviljelyksen alueellinen ero lienee kouriintuntuvin. Vanhassa Suomen Karjalassa kehitys on kehdossaan, samoin entisessä Neuvosto-Karjalassa. Sisemmälle Venäjälle matkatessaan huomaa myös eron, samoin huomaa kuuluuko alue Leningradin piiriin vai esimerkiksi Karjalan tasavaltaan. Moskova ja Pietari ovat eurooppalaisen tason paikkoja toisin kuin syrjäseudut.

Suonio valottaa myös kirkon merkitystä Venäjällä ja sen uutta nousua yhteiskunnalliseksi tekijäksi.

Tilaisuus alkaa pienellä iltapalalla ja musiikilla.

Hovin Henki on luento- ja keskustelusarja, jossa käsitellään aiheita elämän eri alueilta. Sarjan tilaisuudet ovat aina maksuttomia ja kaikille kiinnostuneille avoimia. Sarja jatkuu 23.5. klo 18 aiheella ”Skinnarilan hovin miljöö”.

Iltojen järjestäjinä toimivat Etelä-Karjala-instituutti/LUT, Etelä-Karjalan kesäyliopisto ja Seurakuntien yliopistotoiminta.

TERVETULOA!


Lisätietoja:
Etelä-Karjala-instituutti/Lappeenrannan teknillinen yliopisto: www.lut.fi/eki,
etela-karjala-instituutti@lut.fi, PL 20, 53851 LPR

Ei kommentteja: