keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

"Asukkaan Lappeenranta - kansalaisvaikuttaminen" Killan kokousesitelmän aiheena 20.3.2011 klo 14

Lappeenrannan Killan kevätvuosikokous pidetään sunnuntaina 20. maaliskuuta klo 14 Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa. Kokousesitelmän ”Asukkaan Lappeenranta - kansalaisvaikuttaminen” pitää Jouko Kuivalainen.

Esitelmässään Kuivalainen toteaa, että kunnallinen itsehallinto on kaluttu aihe sekä tutkimuksessa että politikoinnin kohteena. Hänen mielestään samalla kun on heristetty nyrkkiä valtion suuntaan, on jäänyt monilta vähemmälle huomiolle se, että rakennelma on turvotessaan keloutumassa. Nähtävillä on jopa ydinlahoa ja muuta maannousemaa.

Kuivalainen kuvailee esitelmässään kunnallisoikeuden professorin Aimo Ryynäsen tunnistamat kuntamallin kehityksen kolme vaihetta, jotka ovat viranomaiskunta 1980-luvulle saakka, palvelukunta 1980-luvun lopusta lähtien ja kansalaiskunta – joka on tämän hetken suuntaus.

Kuivalaisen mukaan asukkaiden kokemukset Lappeenrannan kunnallisista toimijoista osoittavat, että jälkeen jäämistä ja rappeutumista indikoivista esimerkeistä huolimatta elinvoimaa kolmanteen vaiheeseen siirtymiseen olisi kuitenkin vielä olemassa. Erityinen ilon aihe on ollut paikallinen media, joka on halunnut lannoittaa kehitystä.

Jouko Kuivalaisen esitelmän jälkeen käydään yleisökeskustelu.

Tilaisuus on yleisölle avoin ja maksuton, tervetuloa!

Ei kommentteja: