keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Kansalaisjärjestöjen uudistuva rooli kunnalliselämässä

Kokousesitelmä ”Kansalaisjärjestöjen uudistuva rooli kunnalliselämässäLappeenrannan Killan syyskokouksessa sunnuntaina 28.11.2010 klo 14.00
Paikka: Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosali

Sunnuntaina 28.11. klo 14 Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa järjestetään Lappeenrannan Killan syyskokous. Kokousesitelmän tilaisuudessa pitää dosentti Erkki Mennola aiheenaan kansalaisjärjestöjen uudistuva rooli kunnalliselämässä.

Dosentti Erkki Mennola on lappeenrantalainen kunnallisoikeuden ja -politiikan sekä alueelliseen kehittämisen asiantuntija. Mennola on työskennellyt vuosien mittaan käytännön kunnallistehtävissä, yliopistomaailmassa sekä kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä.

Kokousesitelmässään Mennola pureutuu siihen, kuinka Suomesta puuttuu kokonaan sellainen toimintamuoto, jonka kautta ihmiset voisivat yhdessä huolehtia lähimmän elämänympäristönsä yhteisistä tarpeista, eli niin kutsuttu ”lähikunta”. Suomessa ihmiset ovat jossain määrin vieraantuneet kuntalaitoksesta kuntaliitosten ja muiden muutosten myötä ja samalla kunnat ovat etääntyneet kuntalaisistaan. Vertailukohtaa tilanteelle Mennola hakee ulkomailta. Esitelmässä käsitellään sitä, kuinka päätöksenteon tulisi siirtyä lähemmäs kansalaisia ja kansalaisjärjestöjen kenttää sekä kuinka paikallisia voimavaroja tulisi käyttää paremmin.

Lappeenrannan Kilta toivottaa tilaisuuteen tervetulleiksi kaikki aiheesta kiinnostuneet. Tilaisuus on yleisölle avoin ja maksuton.

Lisätietoja antavat Killan puheenjohtaja Matti J. Kuronen, matti.kuronen(@)pp.inet.fi, p. 0400 552
067 ja Killan sihteeri Tanja Karppinen, tanja.karppinen(@)lut.fi, p. 0400 811 233.

Ei kommentteja: