maanantai 10. kesäkuuta 2013

Alueen uutinen: Leirintäalue voi säilyä HuhtiniemessäAsuntovaunupaikkojen viereen voi jättää myös telttapaikkoja. Leirintäalueen siirtäminen muualle maksaisi kaupungille miljoonan.

Lappeenrannan leirintäalue säilyy todennäköisesti Huhtiniemessä. Matkailuvaunupaikkojen viereen olisi sittenkin mahdollista jättää parikymmentä telttapaikkaa senkin jälkeen, kun niemeen aletaan rakentaa hotellia.

Lappeenrannan kaupunki on selvittänyt mahdollisuuksia siirtää leirintäalue Marjolaan tai Joutsenon Hinkanrantaan. Selvitysten perusteella leirintäalueen siirtäminen muualle tulisi kuitenkin liian kalliiksi.

Leirintäalueen siirtäminen Marjolaan maksaisi kaupungille noin 900 000 euroa, Hinkanrantaan kaupungin arvioitu investointi olisi hieman korkeampi, noin miljoona euroa.

Leirintäalueen rakentaminen Hinkanrantaan olisi myös riskialtista, sillä kaukana kaupungin keskustasta oleva leirintäalue ei välttämättä houkuttelisi matkailijoita.

Leirintäalueelle etsitään yrittäjä kilpailuttamalla. Vuokrasopimus on tarkoitus laatia aluksi vuoteen 2020 asti. Nykyistä leirintäaluetta on hoitanut Loma-Oksa Oy.

Suunnitelmat leirintäalueen säilyttämisestä Huhtiniemessä on esitelty myös alueelle hotellia suunnittelevalla Buildia Oy:lla. Kaupungin mukaan yhtiö ei ole vastustanut suunnitelmia. Lappeenrannan kaupunginhallitus ottaa kantaa leirintäalueen tulevaisuuteen maanantaina.

Ei kommentteja: