keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Lappeenranta itseään suurempien historian tapahtumien näyttämönä

Lappeenrannan Kilta järjestää Kilta-illan torstaina 10.1.2013 klo 18

Kilta-ilta järjestetään torstaina 10.1.2013 klo 18 ravintola Kolmen Lyhdyn kirjastossa. Tammikuun Kilta-illan aiheena on Lappeenranta itseään suurempien historian tapahtumien näyttämönä. Kirjailija Aimo Vuorinen kertoo elokuun 23. päivänä vuonna 1741 Linnoituksen edustalla käydystä Lappeenrannan taistelusta, jonka myötä Ruotsin suurvalta-asema lopullisesti sortui ja Pohjolan voimatasapaino vakiintui nykymuotoonsa.  Taisteluun liittyneet erikoiset tapahtumat ovat säilyneet paikkakunnan tarinaperinteessä. Ne ilmenevät myös niissä erilaisissa selityksissä, joita taistelun muistomerkkinä tunnetulle virstanpylväälle on annettu.

Kilta-illan isäntänä toimii Niilo Isomäki.

Lisätietoja: Killan nettisivut http://yhdistykset.ekarjala.fi/kilta/ sekä Killan puheenjohtaja Marja Vuorinen, marja.vuorinen@helsinki.fi, 040 746 0789. 

Lappeenrannan Kilta ry
***
Kilta-iltojen tavoitteena on tarjota puitteet vapaamuotoisille ja rennoille keskusteluille kaupunkiimme liittyvistä aiheista, kuten historiasta, perinteistä ja ajankohtaisista asioista. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.
***

Ei kommentteja: