perjantai 24. syyskuuta 2010

Rohkea ja hallittu hyppy luovuuteen: Luovat alueet, alueet luovat

Rohkea ja hallittu hyppy luovuuteen -luentosarjan 24.9.–20.10. avausluento Luovat alueet, alueet luovat järjestetään Lappeenrannan teknillisen yliopiston Skinnarila-salissa (Skinnarilankatu 34) Tutkijoiden yön yhteydessä 24.9. klo 18–20:

ROHKEA ULOSHYPPY:
pe 24.9.2010 klo 18 Luovat alueet, alueet luovat
Luennoitsijat: kasvatustieteen tohtori Jussi T. Koski ja professori Kalle Michelsen

Luentoillassa on kaksi alustusta, joista ensimmäisen otsikkona on ”Kuinka innovaatiot syntyvät?” Esityksessään kasvatustieteen tohtori Jussi T. Koski muistuttaa, että innovaatiot syntyvät ihmisistä — mutta vain sellaisilla alueilla ja sellaisissa yhteisöissä, joissa olosuhteet ovat otolliset. Tästä lähtökohdasta Koski tarkastelee innovaattori-ihmisten ja innovaatioalueiden ominaisuuksia. Hän esittelee myös näkökulmia, joita harvemmin tulemme ajatelleeksi. Koski lupaa ”virikkeitä jokaiselle ihmisestä ja innovaatioista kiinnostuneelle kuulijalle”.

Jussi T. Koski työskentelee Creleco-yrityksessään, joka on erikoistunut luovan asiantuntijatyön ja asiantuntijaorganisaatioiden kehittämiseen. Hän on julkaissut lukuisia oppimiseen, luovuuteen ja innovatiivisuuteen liittyviä teoksia.

Illan toisessa luennossa professori Kalle Michelsen käsittelee yliopiston, akateemisen tutkimuksen ja innovaatioiden merkitystä alueellemme luovuuden näkökulmasta. Hän pohtii esityksessään myös rajamaakuntamme Etelä-Karjalan luovuuden edellytyksiä ja esteitä.

Kalle Michelsen on Lappeenrannan teknillisen yliopiston Etelä-Karjala-instituutin johtaja ja kappatieteellisen tiedekunnan professori.

Luentoilta on kaikille avoin ja maksuton.

Luentosarjasta vastaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston Etelä-Karjala-instituutti.

Lisätietoja luentosarjasta ja koko sarjan ohjelma: Rohkea ja hallittu hyppy luovuuteen

Ei kommentteja: