sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

"Hei, me lennetään!"

Hovin hengen luento- ja keskustelutilaisuus maanantaina 12.4. klo 18 ”Hei, me lennetään!”

Skinnarilan Hovissa maanantaina 12.4. keskustellaan Lappeenrannan lentoliikenteestä ja sen vaikutuksista alueeseen. Keskusteluun nostetaan mm. lentoliikenteen ja lentokentän kohtalo.

Lappeenrannan kenttää käytetään myös moneen muuhun tarkoitukseen kuin vain lentoliikenteen tarpeisiin. Kentällä on pituusmittarata, ilmatieteenlaitoksen laitteet, kansainvälisen lentoliikenteen suunnistuslaitteita jne. Lentokentällä toimii useita harrastuskerhoja, joiden toiminta on vilkasta ja osallistuminen esim. vapaaehtoiseen pelastustoimintaan ja palovalvontaan merkittävää. Lentokentällä järjestetään myös monenlaisia tapahtumia.

Lentokentän päällikkö Petteri Lehti valottaa alustuksessaan Lappeenrannan lentokentän historiaa ja nykypäivää, kertoo Finaviasta ja alueella toimivista lentoyhtiöistä.

Johtaja Olli Miettinen kertoo alustuksessaan lentoliikenteen merkityksestä paikkakunnalle ja täällä toimiville yrityksille.

Tilaisuus alkaa pienellä iltapalalla ja musiikkiesityksellä. Alustusten jälkeen yleisö esittää kysymyksiään alustajille ja osallistuu keskusteluun. Illan isäntänä toimii Etelä-Karjala-instituutti/LUT.

Tilaisuus on avoin ja maksuton yleisölle. Tervetuloa! Tilaisuus järjestetään Skinnarilan Hovissa (Skinnarilankatu 36).

Sarjaa järjestävät yhteistyössä Etelä-Karjala-instituutti/LUT, Etelä-Karjalan kesäyliopiston Lappeenrannan yksikkö ja Seurakuntien yliopistotoiminta.

Tulevat Hovin henki -illat keväällä 2010:

10.5.2010 klo 18.00 Faunin iltapäivä à la Skinnarila
Isäntänä Seurakuntien yliopistotoiminta
Musiikkiesitys, tarjoilua

*Tanja
Etelä-Karjala-instituutin/LUT suunnittelija

1 kommentti:

Tanja Karppinen kirjoitti...

Tilaisuus oli onnistunut, paikalla oli tuvan täydeltä iloisia ja puheliaita ihmisiä - jälleen kerran. Kiitos kaikille osallistuneille!

Puhujat hoitivat leiviskänsä ammattitaidolle, huumoriakaan unohtamatta, ja yleisö viihtyi.

Illan aluksi musiikillaan ja olemuksellaan sulostuttaneet 10-vuotiaat joutsenolaiset haitarinsoittajatytöt Mari Karjalainen ja Noora Lavikainen esiintyivät varmasti ja taitavasti. Onnea heille ensi viikonlopun kilpailuun Joensuussa!

Kiitokset kaikille esiintyjille! Kiitän tässä yhteydessä myös ystävääni Pia Koivuniemeä yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskuksesta siitä, että hän tuli avukseni iltaa emännöimään. Pian iloisuus ja energia ovat omiaan Hovin hengen tunnelmaan!

Seuraava Hovin hengen ilta järjestetään toukokuun 10. päivä klo 18 Skinnarilan hovissa otsikolla "Faunin iltapäivä a'la Skinnarila". Luvassa on tuttua Hovin henkeä alustuksen ja keskustelun muodossa, pientä iltapalaa ja musiikkia tahi muuta taidetta/kulttuuria.

Tervetuloa!