torstai 4. joulukuuta 2014

Alueen uutinen: Huhtiniemeen kaavaillun hotellin rakentamisaikataulu venähtämässä jälleen



YLE Etelä-Karjala 3.12.2014 klo 16:02 | päivitetty 3.12.2014 klo 16:06

Huhtiniemeen kaavaillun hotellin rakentamisaikataulu venähtämässä jälleen

Hotellin toteuttaja, kiinteistösijoitusyhtiö Ultivista on anonut kaupungilta kahden vuoden aikalisää. Alunperin rakennustyöt olisivat voineet alkaa ensi vuonna.

Hotellin tulo Lappeenrannan Huhtiniemeen pitkittyy. Kiinteistösijoitusyhtiö Ultivista on hakenut rakentamisen aloittamiselle kahden vuoden aikalisää.

Alunperin yhtiön piti allekirjoittaa maakauppaa ja hotellin rakentamista koskeva täytäntöönpanosopimus ensi helmikuun loppuun mennessä. Nyt yhtiö on neuvotellut kaupungin johdon kanssa, että allekirjoittamista lykättäisiin vuoden 2016 loppuun.

Asia vaatii vielä kuntapäättäjien hyväksynnän.

Aikataulumuutoksesta ensin kertoneen Etelä-Saimaan mukaan yhtiö perustelee pyyntöä ruplan huonolla kurssilla ja Venäjän tilanteen muillakin taloudellisilla heijastuksilla.

Lappeenrannan kaupunginjohtajan Kimmo Jarvan mukaan Ultivista on kertonut olevansa edelleen halukas tulemaan Huhtiniemeen. Muita toimijoita alueelle ei ole Jarvan mukaan tulossa.

Huhtiniemessä sijaitseva leirintäalue voi kaupunginjohtajan mukaan jatkaa toimintaansa vielä vuoden 2015 ja mahdollisesti vuoden 2016 ajan, mikäli hotellin rakentamisaikataulu muuttuu.

Huhtiniemen matkailualueen rakentamisen aloittaminen viivästyi aiemmin vuosilla alueen asemakaavasta tehtyjen valitusten takia. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valitukset elokuussa.

Oma kommenttini: Toivottavasti hotelli nyt kuitenkin vielä rakennetaan joku päivä...

Ei kommentteja: