tiistai 25. helmikuuta 2014

Kuusimäen vanhan koulun palo





Eräänä perjantaina töistä tullessani oli Kuusimäen koulun kohdalla rouhuavat liekit ja valtava määrä hälytysajoneuvoja. Koulu paloi tuntitolkulla, aivan raunioiksi. Palon syyksi paljastuivat paikallisten poikien tulitikkuleikit. Onneksi kukaan ei loukkaantunut palossa, ja koulu oli muutenkin tyhjillään ja saanut jo purkutuomionkin, koska oli homeessa.


Tässä joitain palopaikalta ottamiamme kuvia:


Näin Etelä-Saimaa (verkossa) uutisoi tapahtunutta:

7.2.2014: Lappeenrannan Kuusimäen vanha koulu on tulessa. Paikalle on juuri saapunut pelastuslaitoksen useita yksiköitä, ja sammutus alkaa.

Sinisen rakennuksen palosta tulee runsaasti mustaa savua, ja koulu palaa suurilla liekeillä. Lähistön asukkaita kehotetaan pysymään sisällä sekä sulkemaan ovet, ikkunat ja ilmanvaihto.

Rakennus on poistettu käytössä kosteusvaurioiden takia. Palava koulu sijaitsee Sunisenkadulla, Helsingintien kupeessa Huhtiniemen puolella. Rakennuksen viereiset puut ovat syttymässä tuleen.

7.2.2014: Lappeenrannan Kuusimäen entinen koulurakennus tuhoutuu kokonaan tulipalossa. Rakennus palaa edelleen, ja pelastuslaitoksen arvion mukaan sammuttaminen kestää iltakymmeneen.

Pelastuslaitos kehottaa alueella asuvia sulkemaan ikkunat sekä ilmastoinnin, jos savu aiheuttaa hengitystieoireita.

Kuusimäen koulun alarakennus poistettiin kolmisen vuotta sitten käytöstä sisäilmaongelmien takia. Se rakennettiin vuonna 1973 tilapäiseksi kouluksi.

10.2.2014: Lappeenrannan Kuusimäen koulun perjantaisen tulipalon syy on selvinnyt. Tulipalo sai alkunsa pikkupoikien tulitikkuleikeistä.

Poliisi on puhuttanut palon sytyttäjiksi epäillyt pojat, ja he ovat myöntäneet tulileikit.

Tulipalo sai alkunsa rakennuksen sisäosista, jotka olivat osittain lukitsemattomia. Paloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä.

Ei kommentteja: